måndag 20 mars 2017

BOB DYLANTOLKNING







I lördags åkte Stora O och jag till Alingsås för att gå på konsert i Christinae kyrka, där The American Roots Session Band tolkade Bob Dylans verk. Bandet, som i år firade 10-årsjubileum, har ända sedan starten spelat amerikansk folkmusik i form av blues, country och gospel.

Trots att vi var där i god tid, var kyrkan i det närmaste fullsatt och när konserten började var den så överfull att folk fick stå utefter väggarna. Bandets val att ta sig an den aktuelle nobelpristagaren Bob Dylan låg verkligen rätt i tiden. Musiken som bandet valt att tolka ur BD:s enorma produktion var från 60- och 70-talen. Det svängde rejält om låtarna, som de flesta kände väl igen, och det ryckte i benen på de flesta. Om Bob Dylans olika skepnader under ett sextiotal år som folksångare, protestsångare, rockmusiker, låtskrivare, poet, predikant med mera fick vi lära oss av Lollo Konnebäck, som berättade mellan låtarna. 

Förutom Lollo Konnebäck ingår i bandet Anders Wättring, Monica Esborn, Amanda Rembeck, Matilda Hagström, Ulf Esborn, Markus Karlsson, Magnus Halén och Lennart Esborn, som tillsammans sjunger och spelar fiol, munspel, dragspel, gitarr, cello, piano, kontrabas och trummor.

Några av låtarna som framfördes var: The times they are a-changing, Blowing in the wind,   
It´s all over now Baby blue (på svenska Sakta lägger båten ut från land), Tomorrow is a long time (svensk titel Bara om min älskade väntar), All along the Watchtower, Knockin´on Heaven´s door, You´re gonna make me lonesome when you go och Every grain of sand. Efter publikens stående ovationer när sista sången klingat ut fick vi som extranummer njuta av Make you feel my love.

Efter att vi hade hälsat på en före detta elev till Stora O, som spelade med i ARSB, hade kyrkan hunnit tömmas på folk och fyllas på nytt inför nästa framförande. 

Varsågod, här bjuds du på ett smakprov ur ARSBs repertoar.  (Du får scrolla ner en bra bit.)







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar