söndag 3 juli 2011

SLÄKTKALAS


Den här bilden får symbolisera hjärtligheten när mina två syskon och jag träffades med våra familjer på torpet i Eriksberg igår. Det var 16 år sedan vissa av kusinerna senast sågs och man kunde befara att de skulle känna sig främmande inför varandra - men, inte då. Knappt en minut tog det innan huset var så välfyllt med sorl och glam att det var svårt att göra sig hörd.


Eftersom vädrets makter var med oss - varmt och uppehåll större delen av dagen - kunde vi vara utomhus, som man tänker sig att en sommarfest skall vara. Först en välkomstdrink i det gröna.



Buffé dukades upp inne i huset. Var och en fick plocka till sig mat efter behag och ta med ut i partytältet, där vi dukat.


Trots att vi verkligen är en brokig skara är alla naturliga och sig själva - och, bäst av allt - vi känner att vi trots olikheterna tycker om varandra och hör ihop. Tack och lov är det ingen som försöker att göra sig märkvärdig.


Här sitter de yngsta deltagarna, två av våra barnbarn, J och H, samt min brors barnbarnsbarn, W. Roligt att de ställde upp och ville vara med oss "gamlingar".


Värmen uppmuntrade till flera dopp i vår lilla pool under dagen. Mest badade H, J och W men ryktet spred sig att även en vuxen släkting hade badat och då gjort ett rejält magplask, så att en tredjedel av vattnet försvann ur bassängen.


På hemväg efter tipspromenaden. Av de vuxna var det inget av lagen som hade alla rätt och det berodde säkert på att jag hade lagt in några frågor som man var tvungen att gissa svaren på. H och W hade full pott på barnfrågorna. Utslagsfrågan gick ut på att man skulle lista ut längden på ett snöre i en burk. Onyttigt godis blev priserna.


Sista bilden får bli på min syster V, som alla enades om såg ut och lät som Astrid Lindgren, men så bor hon ju i Småland också. Finare kunde knappast jämförelsen ha varit.

Alla fotografierna, utom det översta, är tagna av A, som på grund av
fotograferandet av förklarliga skäl inte finns med på bilderna. Tack för hjälpen!

2 kommentarer:

  1. Tack för att ni ordnade. Det var jätteroligt att träffa alla.

    SvaraRadera
  2. Vi tycker också att det var jätteroligt att träffas. Hoppas det slipper gå 16 år tills nästa gång. Tack för en fantastisk dag i Eriksberg hälsar Olof och Susanne med barnbarn.

    SvaraRadera